כיצד להבטיח את זכויות הדיירים בפינוי בינוי

תוכן עניינים

זכויות דיירים בפינוי בינוי RED PLUS
זכויות דיירים בפינוי בינוי RED PLUS

פינוי בינוי זכויות לדיירים. ערבויות שניתן לדרוש מהיזם בפרויקט פינוי-בינוי או תמ"א 38/2. למה לשים לב בפינוי בינוי? איך לשמור על הדיירים מהיזם? פינוי בינוי ללא סיכון כמעת.

בפרויקטים של התחדשות עירונית, כמו פינוי-בינוי או תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש), הדיירים צריכים לוודא שהיזם מספק ערבות מספקת לכל שלבי התהליך. הדבר חיוני לצמצום סיכונים במקרה של קשיים כלכליים של היזם או אפילו פשיטת רגל. ניסיון העבר והפרשיות האחרונות בתחום הנדל"ן מראים כי תרחיש כזה סביר.

פינוי בינוי כל הזכויות במגיעים לדיירים.

ערבות חוק המכר

כדי להבטיח את הדיירים צריך לוודא שהיזם מעניק ערבות לפי חוק המכר. המתייחסת לשווי הדירות העתידיות. זאת אומרת ערבות על שווי הדירה כפי שצפוי להיות בעתיד לאחר שיהיה מוכן וניתן להתאכלס בבניין בעתיד.

ערבות שכירות

בנוסף, יש לדרוש מהיזם ערבות בנקאית. שתבטיח את תשלום דמי השכירות של הדירה המושכרת לדיירים במהלך תקופת הפינוי והבנייה.

ערבות בדק

ערבות בדק הדיירים חייבים לדרוש. מבטיחה שהיזם יעמוד בדרישות חוק המכר לתיקון ליקויי בנייה בפרויקט ולטיפול באי-התאמות בין המפרט אליו התחייב לבין מה שהתקבל בפועל.

מיסים ורישום

לבסוף, יש לדרוש מהיזם ערבות מיסים, שמבטיחה את תשלומי המיסים שאמורים להיות משולמים על ידו, וערבות רישום, שמבטיחה רישום תקין של הדירות בטאבו על שם הדיירים, כולל רישום בית משותף. יש לא מעט יזמים שבשלב הזה נוטשים את הפרויקט. לא אם יהיו ערבויות!

ליווי עורך דין – הכרחי להבטחת הזכויות

כדי לוודא שכל הערבויות ניתנות כראוי, הדיירים צריכים להיות מלווים על ידי עורך דין המתמחה בהתחדשות עירונית. עורך דין כזה יודע לעמוד על זכויות הדיירים ולמזער את חשיפתם לסיכונים במקרה של בעיות כלכליות של היזם.

המלצות לדיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית

מומלץ לדיירים השוקלים להיכנס לפרויקט של התחדשות עירונית לפנות לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר, עוד לפני חתימה על הסכם Non Shop. ייצוג הדיירים צריך להתבצע תמיד על ידי עורך דין מטעם הדיירים ולא על ידי עורך דין שמובא על ידי היזם.

עוד על פינוי בינוי וזכויות לדיירים.

ביטוח

יש לוודא שהיזם רוכש פוליסת ביטוח מקיפה לפרויקט הכוללת ביטוחי אחריות מקצועית, ביטוחי קבלן וביטוחי דיירים. ביטוח זה יספק הגנה במקרה של תקלות, נזקים או תאונות במהלך הפרויקט.

מנגנון פיקוח ובקרה

חשוב להבטיח כי ישנו מנגנון פיקוח ובקרה מקצועי על הפרויקט. ניתן לדרוש מינוי מפקח בנייה מטעם הדיירים, אשר יעקוב אחר התקדמות הפרויקט ויוודא שהעבודות מתבצעות בהתאם לתוכניות ולמפרטים המוסכמים.

תקשורת ושקיפות

היזם חייב לספק תקשורת שקופה ורציפה עם הדיירים. זה כולל עדכונים תקופתיים על התקדמות הפרויקט, מפגשים סדירים עם הדיירים ומתן מענה לשאלות או דאגות המתעוררות במהלך הדרך.

מפרטים טכניים וחוזים

יש להקפיד על פירוט והגדרת מפרטים טכניים מפורטים בחוזה עם היזם. כדי להבטיח שהדירות החדשות יעמדו בכל הדרישות והתקנים הנדרשים. על החוזה לכלול את כל ההתחייבויות של היזם בנוגע לשירותים הנלווים. פיתוח סביבתי, שטחים משותפים ומתקנים ציבוריים.

מועד מסירה ופיצויים על עיכובים

על הדיירים לוודא כי בחוזה נקבע מועד מסירה ברור לדירות החדשות וכי ישנם סעיפים המתייחסים לפיצויים במקרה של עיכובים. הדבר מספק הגנה לדיירים במקרה שהפרויקט מתארך מעבר לזמן המתוכנן.


אם אתם הדיירים על תתנו מאף אחד לקחת ממכם את זכויותכם!

על תשכחו לחתום על הסכם או מינוי בעל מקצוע אפשר בדקה אבל לבטל אותו יכול להיות כמעת בלתי אפשרי. לכאן חשוב לבחור בעלי מקצוע מקצועיים באמת! להיעזר בעו"ד כדי לדעת את כל הזכויות שלכם כדיירים בפינוי בינוי.

גיבוי כלכלי

מומלץ לבדוק את החוסן הכלכלי של היזם ואת היסטוריית הפרויקטים הקודמים שלו. דיירים יכולים לבקש נתונים כלכליים ומידע על פרויקטים קודמים כדי לוודא שהיזם אמין ויציב. כדי לא להחליף יזם באמצע. אם נתקעתם עם יזם חלש מדריך להחלפת יזם.

סקרי שביעות רצון

לפני חתימת חוזה עם היזם, כדאי לערוך סקרי שביעות רצון עם דיירים קודמים בפרויקטים קודמים של היזם. כך ניתן לקבל תמונה אמיתית לגבי רמת השירות והביצועים של היזם.

שירותים נלווים

כדאי לבדוק מה כוללים השירותים הנלווים שמציע היזם, כגון חניונים, מתקנים ציבוריים, תחזוקה וניהול המבנה לאחר סיום הפרויקט. כל אלה משפיעים על איכות החיים והערך של הנכס החדש.

באמצעות צעדים אלו, הדיירים יכולים להבטיח את זכויותיהם ולהפחית את הסיכונים הכרוכים בפרויקטים של התחדשות עירונית. אם עוד לא בחרתם יזם הנה מדריך איך לעשות מכרז יזמים נכון. המדריך הזה נכון לכל סוגי הפרויקטים


סיימנו את המדריך פינוי בינוי זכויות לדיירים


לעוד מידע מקצועי באתר. ניתן להיעזר גם באתר כל זכות.

אהבתם את המאמר?

שתפו

עם חברים ומשפחה למי שאתם חושבים שזה יכול להיות רלוונטי ומעניין מאוד.

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn

יש לכם שאלה / רוצים לתת לנו הערה תכתבו לנו כאן למטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *